Συμπεράσματα απο το συλλαλητήριο




 




Έχω ξεκαθαρίσει απο τα προηγούμενα μου άρθρα πως δεν συμφωνούσα με το συλλαλητήριο και θα επιμείνω στην άποψη μου αυτή.Απο την άλλη δεν θέλησα να αποθαρύνω κανέναν απο το να πάει.
Στο προηγούμενο άρθρο μου έδωσα και μερικές οδηγίες σε αυτούς που θα πήγαιναν τι να προσέξουν.
Έχοντας σχηματίσει μια μικρή εικόνα για τα χτεσινή μέρα,προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα.

  1. Η συμμετοχή του κόσμου,υπήρξε κάτι το εντυπωσιακό και το πρωτόγνωρο.Κάποιοι κάνουν λόγο για 500.000,άνθρωποι που συμμετείχαν μου κάναν λόγο για περίπου 300.000,ο αριθμός δεν έχει σημασία.Σημασία έχει πως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες,αφήσαν για μερικά λεπτά την άνεση τους και βγήκαν να διαδηλώσουν για να υπερασπιστούν κάτι που θεωρούν ιερό.       Το γεγονός αυτό μόνο ως κάτι θετικό μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.Τελευταία φορά που θυμάμαι τόσο μαζίκά συλλαλητήρια,ηταν το 2010,όταν ηταν να περαστεί το πρώτο μνημόνιο.
  2. Απο το παραπάνω προκύπτει και ένας προβληματισμός.Καλώς όλοι αυτοί ξεσηκώθηκαν και κατέβηκαν στο συλλαλητήριο.Για το ξεπούλημα του ΟΣΕ,της ΔΕΗ,των αεροδρομίων και του φυσικού πλούτου της χώρας,γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλησαν να προβούν σε ανάλογες εκδηλώσεις;
  3. Τα ΜΜΕ ενημέρωσεις για μια ακόμα φορά,απέδειξαν με ωμό τρόπο,τον καθαρά συστημικό χαρακτήρα τους και διαψεύδωντας τα όποια φληναφήματα δημοκρατικότητας που με αυτά θέλουν κατά καιρούς να μας αυτοπαρουσιάζονται.Τόσο μαζικό συλλαλητήριο και δεν έδειξαν τίποτα,παρά στάθηκαν σε κάτι μικροεπεισόδια που συνέβησαν απο κάποια μεμονωμένα ακροδεξιά στοιχεία και αναρχικούς.Το γεγονός αυτό αν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ύποπτο είναι σίγουρα πολύ περίεργο.
  4. Οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές έδειξαν για μια ακόμα φορά,με την σειρά τους και αυτοί,το συστημικό τους πρόσωπο.Επιτέθηκαν και άρπαξαν ελληνική σημαία απο 15χρονο κοριτσάκι.Προχώρησαν και σε άλλες προκλήσεις εναντίον μεμονωμένων διαδηλωτών.
  5. Καλό είναι κάποια στιγμή,σε μια ιδεατή Ελλάδα,να γίνουν επιτέλους έρευνες και να δείξουν αν υπάρχει σχέση μεταξύ των οργανώσεων αυτών,με ξένες πρεσβείες κυβερνήσεις και ΜΚΟ.Θα έχει ενδιαφέρων το αποτέλεσμα.
  6. Δυστυχώς απο το συλλαλητήριο δεν έλειψαν και οι κίτς παρεμβάσεις.Πανοπλίες,περικεφαλαίες,σανδάλια και ασπίδες.Δεν μπορώ να πώ είναι συμπαθητικές γραφικότητες,αλλά γιατί να προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε τους Σκοπιανούς στο κιτσαριό;Καλό θα ηταν τέτοιου είδους τριτοκοσμικές 'στυλιστικές'παρεμβάσεις να της αφήνουμε αποκλειστικό προνόμιο για τους μαίτρ του είδους
  7. Με λύπη και μόνο μπορώ να χαρακτηρίσω την αντιμετώπιση του συλλαλητηρίου απο την αριστερά και ιδιαίτερα απο το ΚΚΕ.Όχι τόσο σε επίσημο επίπεδο,όσο σε επίπεδο μελών και οπαδών,απο τις αναρτήσεις και της συζητήσεις που έκαναν στο facebook.Mε έναν πολιτικό αυτισμό που δυστυχώς χαρακτηρίζει πλέον αυτό το κόμμα,χαρακτήρισαν τους συγκεντρωμένους φασίστες,γραφικούς,σοβινιστές και ένα σωρό άλλα κοσμητικά.Το γεγονός πως στη Θεσσαλονίκη χτές τελέστηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση μετά το 2010,τους πέρασε τελείως απαρατήρητη,όπως επίσης και το γεγονός του τι κάνουν λάθος και σε περίοδο κρίσης,ιμπεριαλιστικής υποταγής,φτωχοποιήσης,δεν μπορούν να διοργανώσουν και εκείνοι τόσο μαζικές συγκεντρώσεις.Πως δεν μπορούν να καταλάβουν πως απο την στιγμή που ΗΠΑ και ΕΕ πιέζουν την Ελλάδα για ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία,πρόκειται για μια καθαρά ιμπεριαλιστική σχεδίαση που στόχο έχει αλλαγές στα Βαλκάνια.Με βάση την αντιμπεριαλιστική πάλη θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που να φωνάζουν,ενάντια σε ονομασία με τον όρο Μακεδονία.     
  8. Ωραία τα συλλαλητήρια,αλλά τώρα τι γίνεται;Ναί μεν θετική η μεγάλη προσέλευση.Ο κόσμος που κινητοποιήθηκε θα πάει σπίτι του;Και αν κατάφερε να κινητοποιηθεί για ένα εθνικό θέμα,μήπως ήρθε η ώρα να κάνει το ίδιο και για τα κοινωνικά θέματα,που επίσης το καίνε;Το υγιές είναι οι εθνικοί και οι κοινωνικοί αγώνες να πηγαίνουν χέρι-χέρι.Όταν αυτή η ισορροπία χάνεται,αρχίζουν τα προβλήματα και οι παρεξηγήσεις.Γιατί δεν μπορείς να βροντοφωνάζεις για την ελληνική Μακεδονία και να κάνεις τον μαλάκα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και για τη επίθεση στα εργασιακά,όπως επίσης δεν μπορείς να φωνάζεις για τα τελευταία και να γράφεις στα αρχίδια σου τα εθνικά ζητήματα.
  9. Πιο αποτελεσματική μορφή πάλης απο τα συλλαλητήρια είναι η γνώση.Να μελετάμε,να διαβάζουμε σε βάθος την ιστορία.Γνωρίζοντας την ιστορία καλά,είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη ευκολία,τους ανιστόριτους και αλυτρωτικούς ισχυρισμούς των σκοπιανών και των εγχώριων οργάνων εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων.      
  10. Μακρυά απο ακροδεξιές και διχαστικές λογικές.Συγκεκριμένος πολιτικός χώρος,με αφορμή το Μακεδονικό,θέλει να αλιεύσει υποστηρικτές χρησιμοποιώντας,εμφυλιοπολεμικές και μισαλόδοξες λογικές.Όσο πιο μακρυά απο αυτούς,τόσο το καλύτερο.Είναι οι ίδιοι που πρίν χρόνια οι πολιτικοί τους πρόγονοι κάνανε μούγκα στη στρούγκα,για το Μακεδονικό,ακολουθώντας πιστά τις εντολές των ΗΠΑ,που δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν την ενιαία και ισχυρή τότε Γιουγκοσλαβία.Είναι οι ίδιοι που χρηματοδοτούνται απο επιχειρηματίες που έχουν στήσει γερές μπίζνες στα Σκόπια.Ας μην παίξουμε στο παιχνίδι τους.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναμνήσεις απο την ΚΝΕ:Η δράση κορυφώνεται

Αναμνήσεις απο την ΚΝΕ:Οι άσκαστες Ναπάλμ του Γράμμου

Αναμνήσεις απο την ΚΝΕ:Δεν είναι στραβός ο γυαλός σύντροφοι,στραβά αρμενίζουμε....